Trucks deze maand

4e Editie Trucks EindejaarsFestijn... Wat was het weer gezellig!
Het was lekker druk tijdens het afgelopen grootste indoor truckfestijn in de Brabanthallen. Hordes chauffeurs en vrachtwagenliefhebbers trokken in groten getale naar Den Bosch. En terecht, want er was veel te zien: de nieuwste vrachtwagens, good old Henk Wijngaard trad op, er waren veel en mooie (show)trucks, oldtimers en als je eens rustig wilde zitten, waren er gezellige terrasjes ingericht. Ook de liefhebbers van vrachtwagenminiaturen konden volledig aan hun trekken komen. En wilde je al zolang led-lampen op/aan je auto, ze waren er in alle kleuren en maten te koop! Enfin, er was eigenlijk voor iedereen wel iets van zijn of haar gading!

Een dag uit het leven van... Geert Blom
Geert Blom (51) rijdt bij AB Transport voor Koopmans Meel. Dagelijks vertrekt hij vanuit Leeuwarden om met een combi de warme bakkers van meel te voorzien. Daarnaast is Geert nog mentor-chauffeur en beheert en repareert hij de hulpstukken. Om verschillende soorten meel in afgepaste hoeveelheid mee te nemen, beschikt de Feldbinder-tankopbouw over 12 verschillende drukvaten. Trucks Magazine's Harry linker ging een dag met Geert mee....

Truck van de Maand: C. Timmer Transport
Het bedrijf C. Timmer Transport is gespecialiseerd in het vervoeren van grondstoffen voor veevoeders. Het bedrijf is gestart in oktober 1986, toen Cees Timmer als chauffeur voor zichzelf begon te werken. Langzaamaan groeide het bedrijf uit tot wat het nu is. En van de nieuwste vrachtwagens in het wagenpark is de fraaie Mercedes-Benz Actros Gigaspace. Deze staat dan ook afgebeeld op de poster van deze maand.

Transportbedrijf Koos van Gaalen BV 40 jaar
Op 1 oktober jl. bestond Transportbedrijf Koos van Gaalen BV 40 jaar. Opvallend zijn de investeringen in trucks, trailers en een nieuw pand in de afgelopen jaren. In februari komen er 5 nieuwe Scania's bij. "We zijn als bedrijf heel lang klein gebleven, maar groeien de laatste jaren flink met de klanten mee", aldus Koos Van Gaalen. Het wagenpark valt op door de moderne, uniforme uitstraling.

'Pipi Langkous Huis' verplaatst
Een opvallende verhuizing vond er rond Sinterklaas plaats nabij het oude vestingstadje Muiden. Een historisch houten huis uit 1899, bekend onder de naam De Vechthoeve, werd door zwaar transportspecialist Sarens over de weg en het water naar een nieuwe bestemming getransporteerd, ruim 300 meter verderop naast de rivier de Vecht.

En verder:
* Uitslag Mooiste Truckverkiezingen
* Trucks Nieuws
* Trucks Agenda
* Blog van een chauffeur
* Zeg het maar... chauffeurs aan het woord
* Column: "Fair Trade"
* De AAT in Nederlands-Indi (deel 3)
* Elferink in Dakar 2015 met Zetros
* Column door Klaas de Waardt (VERN)
* Voordeelshop: voor elk wat wils
* Win gratis Tonkin schaalmodellen!!!
* DAF breidt Euro 6 CF en XF-serie verder uit
* Introductie Volvo FH16 Euro 6
* Van Vliet Trucks Holland 60 jaar
* Christmas Truckrun Peel en Maas
* Super Truck: de Volvo FM 8x4 "Iron Man"
* ModelTrucksNieuws

Extra:
* Gratis dubbelposter:
  - Winnaar truckverkiezing Eindejaarsfestijn 2013
     Scania R500 Weeda
    &
  - Truck van de Maand:
    Mercedes C. Timmer Transport

   

Volgende nummer (Trucks 03-2014) verschijnt op: 17 februari a.s.
 

Trucks Magazine ©2008 Cerberus IT| Alle rechten voorbehouden